Bra tips för köksrenovering

Funderar du på att renovera ditt kök? Det är i så fall en klok investering. Att renovera köket höjer både värdet på din bostad och gör att du kan trivas ännu bättre. Det är ju en chans att ditt kök blir helt enligt egna önskemål. Ibland kan det räcka med en så enkel sak som att måla om eller byta ut köksluckorna. Du kan också satsa på en totalrenovering och byta ut allt inklusive köksutrustning och vitvaror. Här kommer några bra tips som du kan ta med dig inför din köksrenovering.

Välj en stil att gå efter

Först och främst är det bra att fundera över vilken stil ditt kök ska ha. Är du sugen på ett trendigt och modernt kök eller vill du hellre ha ett kök i klassisk stil? Här bör du också ta hänsyn till din lägenhet eller ditt hus. Om du bor i ett vackert sekelskifteshus fungerar det oftast bäst att välja samma stil på köket och låta bostaden bevara sin charm. En modern lägenhet är istället mer öppen för kontroversiella och moderna designer. Sök en massa inspiration på nätet och tänk igenom ditt val noga innan du bestämmer dig. Fråga gärna om råd från inredare om du har den möjligheten.

Tänk på planeringen

Planering är a och o när det kommer till att renovera ett bra kök. Fundera på vad som funkar bra i nuläget och vad du skulle vilja ändra på. Är det någon vitvara eller annan inredning som är placerad på ett dumt ställe? Tänk också på att det ska fungera att vara flera i köket samtidigt. Man vill inte ständigt vara i vägen för varandra när man ska laga mat eller förberedda frukost. Måla upp en bild över hur en vanlig dag ser ut hemma hos er och utgå efter det. Gör en önskelista på vad du vill ha ut av ett kök.

Se till att köket är lätt att städa

Vi vet alla att köket lätt blir smutsigt och kladdigt, speciellt när det finns småbarn med i bilden. Satsa på ett lättstädat kök med stora ytor och bänkskivor i ett tåligt material. Det är också viktigt att ha bra belysning så att du kan arbeta med ro. Ett tips är också att satsa på utdragbara lådor så du får en bra överblick av det som förvaras i lådorna.