Planera din badrumsrenovering noggrant

Under 2020 har de flesta människor tillbringat mer tid i hemmet än någonsin tidigare. Om all denna tid spenderad i hemmet har fått dig att sakta men säkert ogilla ditt badrum, så är du inte ensam. Många familjer väljer under dessa tider att renovera sitt badrum i hopp om ett mer praktiskt och stiligt badrum. För dig som inte vet var du bör börja, och inte heller har tillräckligt kapital för att hyra in en snickare för alla delar av renoveringen så följer här tips och tricks som underlättar din badrumsrenovering och förhoppningsvis sparar dig en slant eller två.

En god känsla

Vi lägger ofta märke till i vilket skick som vårt älskade badrum befinner sig. Badrummet är en viktig del av vår vardag, det är det första rummet som vi ser på morgonen och det är det sista rummet som vi ser på kvällen innan vi går och lägger oss. Den känsla som detta rum ger oss kan ha en stor inverkan på vår dag, utan att vi vet om det. Därför är det viktigt att ta sig tid att tänka igenom hur man verkligen känner sig i sitt badrum inför en stor badrumsrenovering stockholm, och därifrån ta ett beslut om vad som behöver göras.

Det första steget är att avgöra om badrummet är praktiskt eller inte. Ett badrum som inte är praktiskt kan vara väldigt irriterande. Därefter är det viktigt att tänka på lagringsutrymme. Får du plats med dina handdukar? Finns det utrymme för toalettpapper? Får det plats mer än en person i badrummet på kvällen när det borstas tänder? Dessa kan anses vara enkla frågor, men många badrum som är slarvigt byggda eller designade saknar dessa enkla praktiska attribut.

Ljus

Ljus är en mycket viktig faktor i vårt liv, och speciellt i vårt badrum. Har badrummet mycket naturligt ljus? Om du är en av de lyckliga som har det, utnyttjar du det ordentligt? Om inte så kan det vara smart att möblera om så gott det går för att utnyttja det dagsljus som kommer in i badrummet. Dekoration är en grundläggande del i dessa fall, pröva dig fram för att få mer utrymme och amplitud. Nyans på lamporna kommer också att påverka detta, det beror på färgen på dina möbler om du måste placera en vit, neutral eller varm glödlampa rummet. Speglar med LED-belysning hjälper mycket vid dessa tillfällen, eftersom du kan ha en tonalitet i dem, som ger ett annorlunda ljus till skillnad från vanliga lampor.

Se till att du har tänkt igenom dina val ordentligt innan du anlitar en snickare. De tar ofta betalt per arbetad timma, vilket kan glömmas bort