Få till bästa kökslösningen för mindre ytor

Köket är ett av hemmets viktigaste utrymmen och därför är det bra att göra köket så praktiskt som möjligt. Har man mindre ytor att jobba med är det extra viktigt att ta vara på ytorna. Planerar du en köksrenovering kan det därför vara smart att se över planlösningen i köket en gång för alla.

Kökets ytor ska vara lättillgängliga och praktiska. Det ska vara enkelt att laga mat och att kunna ställa ifrån sig skålar, kastruller samt ha plats för beredning av maten. Köket ska bjuda in och uppmuntra till matlagning oavsett om det är vardag eller fest.

Planera kökets planlösning

Planlösningen i köket kan man ordna på flera olika sätt. Bor du trångt är det extra viktigt att planera kökets planlösning noga. Behöver du större arbetsytor i köket kan du därför offra några matplatser i köket för att istället ge plats för fler arbetsytor. Byt ut ett stort köksbord mot en köksö och flytta matplatserna till ett annat rum eller en annan del av köket. Köksön kan även användas som matplatser om man trots allt vill kunna äta några måltider i köket.

Det finns även mängder med olika sätt att få mer plats i köket. Man kan bygga in kyl och frys, micron och skapa smarta utrymmen på andra sätt. Även köksbänkar kan byggas in på olika sätt och vikas ut vid behov. Det är bara fantasin som sätter gränser och möjligheterna att fixa och trixa med utrymmen är oändliga.