Så skapar du ditt drömkök

Börjar köket kännas slitet och omodernt? Behöver du bättre förvaring för torrvaror, kastruller, tallrikar och allt annat som ska få plats i köket? Då är det dags att fundera på hur du kan renovera ditt kök på ett sätt som passar just dina önskemål. En totalrenovering av köket ger stora möjligheter att få precis det kök du drömmer om men även en mindre och billigare köksrenovering kan skapa en helt ny känsla i köket.

Totalrenovering för att skapa ett lyxigt kök

För att lyckas med en total köksrenovering behöver du lägga mycket tid på planeringen. Kanske kan kökets planlösning ändras helt och hållet så att ytorna disponeras mer effektivt? Passa på att skapa det kök du drömt om nu när du har chansen. Många köksfirmor erbjuder planeringshjälp som ingår i priset när du köper ett komplett kök. Många gånger kan du få hjälp med att skapa smarta lösningar som du inte hade tänkt på själv.

Tänk på att välja material och färger som är tidlösa och av bra kvalitet. Undvik extrema modefärger på till exempel kylskåp och bänkskivor. Risken är annars stor att du tröttnar och vill göra om köket på nytt om bara något år igen. Varför inte välja gedigna träluckor och en bänkskiva av ett tåligt stenmaterial som till exempel granit? Om du ska byta ut kylskåp och övriga vitvaror är det också en bra idé att välja energisnåla vitvaror. På så sätt minskar du elförbrukningen vilket är positivt både för din ekonomi och för miljön.

Renovera köket med en begränsad budget

En omfattande köksrenovering kan lätt dra iväg och kosta en hel del pengar. Om du inte vill lägga ut stora summor på att byta ut alla köksstommar och vitvaror finns det enkla sätt att få ett nytt och fräscht kök efter köksrenovering Stockholm. Börja med att fundera över vad det är som är mest slitet. Kanske har lacken på köksluckorna spruckit eller så känns färgen omodern? I sådant fall kan det räcka med att lämna in luckorna till en lackeringsfirma. För bara några tusenlappar kan du få en helt ny färg på dina köksluckor. Om du dessutom är lite händig gör ett nytt golv i köket också mycket för helhetsintrycket. Ett tåligt laminatgolv är enkelt att lägga tack vare klick-tekniken och är något de flesta brukar klara av på egen hand. Komplettera med nya kökshanddukar, gardiner och några vackra krukor med kryddväxter på köksbänken så kommer ditt kök att kännas som nytt.